logo

Această platformă este cofinanțată din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013. Investește în oameni!

Platformă Consiliere Antreprenorială

Acasă > EXEMPLE DE SUCCES

EXEMPLE DE SUCCES

Business MADE in ROMANIA: Povestea branzeturilor Zada

Brânzeturi cu aromă florilor de Bucovina În 1989, la Revoluţie, Cristina şi Florentin Dumitrescu erau în anul IV de facultate. Dintr-odată, se profila o alternativă la celebra „repartiţie” – posibilitatea de a-ţi face afacerea ta, de a munci pentru ţine… sau aşa credeau pe-atunci. Şi ei voiau să îşi facă meseria şi li s-a părut întotdeauna frumos şi valoros să fie “producători de hrană”. Cineva le-a spus cândva că muncă nu creează capital, ci...

Business MADE in ROMANIA: Povestea branzeturilor Zada

Brânzeturi cu aromă florilor de Bucovina

În 1989, la Revoluţie, Cristina şi Florentin Dumitrescu erau în anul IV de facultate. Dintr-odată, se profila o alternativă la celebra „repartiţie” – posibilitatea de a-ţi face afacerea ta, de a munci pentru ţine… sau aşa credeau pe-atunci. Şi ei voiau să îşi facă meseria şi li s-a părut întotdeauna frumos şi valoros să fie “producători de hrană”.

Cineva le-a spus cândva că muncă nu creează capital, ci doar capitalul creează capital. Deşi pare greu de crezut, felul în care Zada a evoluat este dovadă vie că şi muncă generează capital. Soţii Dumitrescu, proprietarii societăţii, nu au avut un capital iniţial – în sensul unei sume de bani disponibile pentru investiţii. A existat, în schimb, disponibilitatea unei familii din Horodnicul de Jos, Suceava, de a le pune la dispoziţie un spaţiu de producţie şi hotărârea lor de a investi fiecare leu din salariul lui Florentin în amenajarea şi dotarea lui.

Gusturi rafinate din mijlocul naturii

Astăzi, la Zada se prelucrează în medie 5.000 de litri zilnic, în cea mai mare parte lapte de vacă – pe timpul verii, dar şi lapte de oaie şi capră. Materia primă provine de la producători din comuna Horodnicul de Jos şi alte două comune învecinate. „Ceea ce apreciem la ea este că provine de la animale care se hrănesc în cea mai mare parte cu iarbă proaspătă sau fân, adică e aproape de natură. Eu cred că doar aşa se poate transmite brânzeturilor aroma florilor.”

Când prezintă brânzeturile, mai ales la degustări, Cristinei îi place să le introducă într-un crescendo al intensificării gustului – de la simplu și proaspăt până la gustul intens al brânzeturilor maturate.

„Asemenea unui vin sau a unui preparat de carne din categoria celor crud-uscate, după preparare, caşcavalul are nevoie de o perioadă de maturare. E o perioadă în care textura iniţială relativ gumoasă devine păstoasă, onctuoasă şi, de asemenea, i se dezvoltă gustul. Cu cât trece timpul, cu atât devine mai bun.”

Cristina ne spune că brânzeturile nu se mănâncă reci, abia scoase din frigider. E poate acceptabil pentru brânza proaspătă de vaci, dar nici măcar. Restul brânzeturilor se mănâncă la temperatura camerei şi pe îndelete. Altfel nu te poţi bucura de aromă.

Sursa

Cum să-ți promovezi afacerea cu ajutorul pliantelor

Cum să-ți promovezi afacerea cu ajutorul pliantelor

O metodă accesibilă de promovare pentru o companie mică sau mijlocie este distribuirea de pliante. Pentru a capta interesul clienților, poți transforma fluturașul într-un cupon de reducere. Cu un dram de creativitate și costuri relativ mici pentru imprimare, îți poți informa potențialii clienți despre serviciile pe care le oferi. Problema este că nouă din 10 persoane vor arunca pliantul tău la primul coș de gunoi. Astfel, pentru a atrage atenția publicului și pentru a-l...

Cum să-ți promovezi afacerea cu ajutorul pliantelor

O metodă accesibilă de promovare pentru o companie mică sau mijlocie este distribuirea de pliante. Pentru a capta interesul clienților, poți transforma fluturașul într-un cupon de reducere.

Cu un dram de creativitate și costuri relativ mici pentru imprimare, îți poți informa potențialii clienți despre serviciile pe care le oferi. Problema este că nouă din 10 persoane vor arunca pliantul tău la primul coș de gunoi. Astfel, pentru a atrage atenția publicului și pentru a-l determina să păstreze și să utilizeze pliantul tău, ai nevoie de o strategie.

Cele trei funcții ale unui pliant

Calitatea hârtiei, folosirea unei forme atipice, o abordare neobișnuită sau o echipă care să distribuie pliantele te pot ajuta să te diferențiezi, însă presupun costuri mari, pe care o firmă mică nu și le permite.

Astfel, o abordare simplă și mai puțin costisitoare este să oferi o promoție prin pliantul tău – de exemplu, un cupon de reducere. Cuponul poate fi atașat fluturașului sau, și mai bine, inclus în mesaj. Potențialul client se va gândi de două ori înainte să arunce la gunoi un pliant cu valoare monetară. Chiar dacă nu este interesat de reducere, se va gândi la un membru al familiei sau la un prieten care ar putea beneficia de serviciul oferit.

Valoarea oferită pliantului, monetară sau de altă natură, îndeplinește mai multe functii:

– spargi bariera inițială de comunicare cu potențialii clienți și le atragi atenția

– ajută clienții să aleagă serviciile oferite de tine în defavoarea competitorilor

– oferă clienților un motiv de a nu arunca pliantul – îl vor da cuiva cunoscut, care este interesat de serviciile pe care le oferi.

Pentru a citi articolul complet, accesați următorul link.

Cum a devenit Viscri brandul turismului rural din România. Reţeta de succes a satului de care s-a îndrăgostit prinţul Charles

În ultimii ani, sătucul braşovean Viscri a cucerit tot mai mulţi turişti, în special străini. Mulţi spun că succesul localităţii se datorează prinţului Charles, care are o casă în localitate, însă cei care au construit acest brand sunt, de fapt, o mână de localnici care-şi iubesc satul şi tradiţiile. ŞTIRI PE ACEEAŞI TEMĂ Şirnea, primul sat turistic din România. Locul unde puteţi găsi comori… Micuţa localitate transilvăneană Viscri, cunoscută ca satul...

Cum a devenit Viscri brandul turismului rural din România. Reţeta de succes a satului de care s-a îndrăgostit prinţul Charles

În ultimii ani, sătucul braşovean Viscri a cucerit tot mai mulţi turişti, în special străini. Mulţi spun că succesul localităţii se datorează prinţului Charles, care are o casă în localitate, însă cei care au construit acest brand sunt, de fapt, o mână de localnici care-şi iubesc satul şi tradiţiile. ŞTIRI PE ACEEAŞI TEMĂ Şirnea, primul sat turistic din România. Locul unde puteţi găsi comori… Micuţa localitate transilvăneană Viscri, cunoscută ca satul prinţului Charles, moştenitorul coroanei Marii Britanii, este un model de turism.

Munca grea, adică promovarea şi păstrarea tradiţiilor, au făcut-o sătenii, cărora li se potriveşte de minune expresia „omul sfinţeşte locul“. Satul cu puţin peste 1.000 de suflete a devenit în câţiva ani o atracţie turistică pentru zeci de mii de străini. Viscri trăieşte din turism, iar fiecare localnic participă cu ceva. Caroline Fernolend este unul dintre motoarele care au pus în funcţiune mecanismul Viscri. Ajutată de alţi săteni dornici să facă ceva pentru comunitatea lor, a reuşit să transforme Viscri într-un sat unde toată lumea munceşte şi este mândră de tradiţiile locale.

Povestea de succes a satului braşovean este spusă de Caroline, de mama Sara, dar şi de cei care au „inventat“ brandurile locale: şosetele, papucii şi dulceţurile.

Caroline Fernolend, directoare executivă şi vicepreşedintă a Fundaţiei Mihai Eminescu Trust, are 52 de ani şi s-a născut, a crescut şi trăieşte în Viscri, fiind unul dintre oamenii care au luptat ca satul să se dezvolte. Chiar dacă putea să aibă o carieră de succes oriunde la oraş, Caroline a ales satul natal. După ce a terminat facultatea la Braşov, unde a studiat economia, a luat o decizie care i-a uimit pe colegii ei. „După ce am terminat studiile, m-am întors la Viscri şi am lucrat pe un post de contabilă la CAP-ul din sat. Colegii mei au spus că sunt nebună, dar a fost decizia mea şi nu am regretat-o nici măcar un minut“, îşi începe povestea Caroline Fernolend.

Citește mai mult

 

 

Anotimpuri la borcan. Antreprenoriat pentru femei cu dulcețuri și conserve

Anotimpuri la borcan. Antreprenoriat pentru femei cu dulcețuri și conserve

Vi se face dor câteodată de dulcețurile, șerbetul sau murăturile pregătite de bunici? O tradiție care stă să se piardă pe drumul modernității primește o gură de oxigen printr-un nou proiect al Asociației React: „Anotimpuri la borcan”, un demers care a implicat 350 de femei din localităţile rurale ale regiunilor Sud-Muntenia şi Centru, le-a inițiat pe acestea nu doar în tainele conservării fructelor și legumelor, dar și în cele ale antreprenoriatului. Atestate și...

Anotimpuri la borcan. Antreprenoriat pentru femei cu dulcețuri și conserve

Vi se face dor câteodată de dulcețurile, șerbetul sau murăturile pregătite de bunici? O tradiție care stă să se piardă pe drumul modernității primește o gură de oxigen printr-un nou proiect al Asociației React: „Anotimpuri la borcan”, un demers care a implicat 350 de femei din localităţile rurale ale regiunilor Sud-Muntenia şi Centru, le-a inițiat pe acestea nu doar în tainele conservării fructelor și legumelor, dar și în cele ale antreprenoriatului. Atestate și certificate acum în domeniu, multe dintre femeile implicate vor miza pe produsele tradiționale pentru a lansa afaceri noi – cu dulcețuri, siropuri sau conserve de legume și fructe.

14 luni a durat proiectul lansat de Asociaţia React, prin care 350 de femei provenite din sate și comune au primit certificate de lucrător în producția conservelor din legume și fructe. Pe lângă această certificare și cursurile de antreprenoriat, ele au fost inițiate şi în ceea ce privește tehnologia informaţiei – în utilizarea calculatorului și a internetului, mai pe românește. Formarea permite accesul înlesnit pe piaţa muncii, le pregătește pentru cerinţele actuale și le sprijină pe cele interesate să îşi deschidă o afacere în domeniu.

Cine sunt femeile care ies în față după acest proiect? La cei 48 de ani ai săi, Aurelia Bejgu, din comuna Măneciu (Prahova), se simte pregătită acum să pornească o mică afacere cu dulcețuri, având resursele necesare în propria livadă. „Urmând aceste cursuri mi-am dat seama că pot să fac ceva mai mult cu dulceața pe care o pregătesc în fiecare an. Mi-am propus să promovez produsele care se fac în zona noastră, pentru că sunt cunoscute și apreciate. Pentru început o să particip în această toamnă la târgul din comuna Izvoarele, să văd cum merge treaba şi dacă pot să câștig bani din această activitate”, spune Aurelia. Pe lista bunătăților cu care va participa la târg a pus dulceaţa de cireșe, vișine, căpșuni, mere și nuci verzi.

Spre deosebire de Aurelia, Daniela Manole, o tânără doamnă de 31 de ani din comuna Izvoarele (Prahova), va miza pe elementul inedit: „La cursurile «Anotimpuri la borcan» am învăţat să prepar dulceață de morcovi și gem de roșii cu scorțișoară și ghimbir. Nu le mai încercasem niciodată, sunt deosebite, şi cred că aş găsi mulţi oameni interesaţi să le cumpere”, spune Daniela, care a terminat și o școală de comerț. Noțiunile de marketing învățate acolo s-au completat armonios cu cursurile de antreprenoriat urmate în cadrul proiectului.

Ionela Gherghinoiu, 33 de ani, din aceeași comună, are la rândul ei o serie de rețete cu care speră să reuşească pe cont propriu: dulceaţă şi compot de coarne – preferatele ei, sirop de cimbrişor sau de petale de trandafir alb, dulceaţă şi vin de cătină, vin de soc, dulceaţă şi vin de măceşe. „Îmi doresc foarte mult să pornesc o mică afacere. După ce am început cursurile, parcă mi s-au deschis ochii, și am înțeles că pot să fac mult mai mult. La cursuri am învăţat cum să deschid o afacere, cum să umblu pe internet. Stau destul de des seara, cu soţul meu, şi citesc de pe caiete, repet”, mărturisește Ionela.

Pentru mai multe detalii, vă rugăm să accesați următorul link.

Pensiunea La Maison, Bran, Brasov

Istorie, naturǎ, legendǎ, linişte şi confort. Detalii ce descriu perfect Pensiunea La Maiosn. Aceasta este situatǎ la altitudinea de 910 m, într-un spaţiu în care legendele par cǎ-şi dau mâna, sau mai bine zis, legendele se îmbrǎţişeazǎ filǎ cu filǎ. Prima legendǎ o putem descoperi la numai 3 km distanţǎ de pensiune, unde ne-aşteaptǎ principala atracţie turisticǎ din aceastǎ zonǎ, Castelul Bran. Însǎ, nu doar istoria şi legenda vor capta atenţia turiştilor ce...

Pensiunea La Maison, Bran, Brasov

Istorie, naturǎ, legendǎ, linişte şi confort. Detalii ce descriu perfect Pensiunea La Maiosn. Aceasta este situatǎ la altitudinea de 910 m, într-un spaţiu în care legendele par cǎ-şi dau mâna, sau mai bine zis, legendele se îmbrǎţişeazǎ filǎ cu filǎ. Prima legendǎ o putem descoperi la numai 3 km distanţǎ de pensiune, unde ne-aşteaptǎ principala atracţie turisticǎ din aceastǎ zonǎ, Castelul Bran. Însǎ, nu doar istoria şi legenda vor capta atenţia turiştilor ce vor alege Pensiunea La Maison. Ieşind pe terasa pensiunii, aceştia vor avea posibilitatea sǎ curpindǎ cu privirea mǎreţia Bucegilor, acest sanctuar sfânt de piatrǎ şi izvoare. Simţirea fiecǎrui turist va tresǎri la fiecare adiere rǎcoaroasǎ venitǎ de sus, de dincolo de crestele Bucegilor, unde Vârful Omu parcǎ transmite salutǎri de pe acoperişul Bucegilor. Astfel, cei pasionaţi de drumeţie montanǎ pot descoperi frumuseţea şi sǎlbǎticia unor trasee ce pornesc din curtea pensiunii spre cascada Urlǎtoarea Clincei, Valea glaciarǎ Gaura, Vârful şi Cabana Omu, Cabana Padina etc. Timpii acestor trasee variazǎ între 2 h şi peste 6-7 h, acestea din urmǎ fiind recomandate turiştilor bine antrenaţi si echipaţi corespunzǎtor.

În cazul în care doriţi informaţii de tipul consilierii turistice, proprietarii pensiuni vǎ pot asigura şi acest serviciu.

Pentru cei ce se vor îndrepta spre relaxǎri recreative, Pensiunea La Maison vine în întâmpinarea dorinţelor acestora cu 2 biciclete de fitness, ce pot fi gǎsite în sala de sport. Astfel, turiştii pot pedala în timp ce admirǎ minunatul cadru natural ce poate fi vǎzut prin ferestrele sǎlii de sport. Pentru copii, Pensiunuea La Maison pune la dispoziţie doi ponei drǎgǎlaşi care-i vor plimba prin curtea pensiunii. Şi dacǎ acest lucru nu pare a fi de-ajuns, la cerere, Pensiunea La Maison asigurǎ şi plimbǎri cu caruţa. Când vremea se dovedeşte a fi capricioasǎ, în incinta pensiunii copii pot gǎsi şi un loc de joacǎ acoperit.

Pe lângǎ drumeţiile de care aminteam, pe timpul iernii, la numai 2.6 km distanţǎ de Pensiunea La Maison, turiştii se pot bucura de sporturile zǎpezii pe Pârtia Zǎnoaga.

Pentru cei ce aleg Pensiunea La Maison pentru o relaxare absolutǎ, posibilitǎţile de petrecere a timpului liber sunt diverse. Aceştia pot opta pentru sala de jocuri din interiorul pensiunii unde dartsul electronic şi masa de ping-pong îşi aşteaptǎ campionii. Deasemenea, în curtea pensiunii turiştii pot face şi baie în piscina care îndeamnǎ la rǎcoare şi relaxare.

Cât despre condiţiile de cazare, Pensiunea La Maison pune la dispoziţia turiştilor o capacitate de aproximativ 24 persoane, distribuitǎ în 5 apartamente de lux, fiecare având un spaţiu de de 50 mp.

Facilitǎţile oferite vin în întâmpinarea dorinţei turiştilor de-a descoperi aici, relaxare, rǎsfǎţ, bun gust şi eleganţǎ. Astfel, cele 5 apartamente sunt destinate, în special, familiilor şi grupurilor organizate. Fiecare camerǎ este dotatǎ cu grup sanitar propriu, cu apǎ caldǎ în permanenţǎ, televizor, minifrigider şi balcon ce oferǎ perspective minunate spre frumuseţea Bucegilor. Deasemenea, Pensiunea La Maison pune la dispoziţia turiştilor un living şi-o salǎ de mese, unde aceştia pot servi micul dejun pranzul sau cina. Alǎturi, la o masǎ din colţul livingului, turiştii se pot relaxa la un joc de şah.

Pentru mai multe detalii, puteți intra aici.

GASTHOEVE HET OUDE NEST, HAGHORST – OLANDA

SITUARE: Olanda, Gasthoeve Het Oude Nest Haghorst, Lage Haghorst 33. Este situate în regiunea Barbante Flamenco. DESTINATARII BUNEI PRACTICI: Acest hambar vechi este perfect echipat pentru a primi toţi membrii familiei dumneavoastră, indiferent de vârstă. ACTIVITĂŢI: Proprietatea este un hambar vechi echipat cu toate facilităţile moderne care face parte dintr-o proprietate care se află în rezerva naturală Dies Sens Broek. Acest hambar vechi este proiectat pentru a face ca...

GASTHOEVE HET OUDE NEST, HAGHORST – OLANDA

SITUARE: Olanda, Gasthoeve Het Oude Nest Haghorst, Lage Haghorst 33. Este situate în regiunea Barbante Flamenco.

DESTINATARII BUNEI PRACTICI: Acest hambar vechi este perfect echipat pentru a primi toţi membrii familiei dumneavoastră, indiferent de vârstă.

ACTIVITĂŢI: Proprietatea este un hambar vechi echipat cu toate facilităţile moderne care face parte dintr-o proprietate care se află în rezerva naturală Dies Sens Broek.

Acest hambar vechi este proiectat pentru a face ca vizitatorii să intre în modul de viaţă tradiţional olandez, implicând oaspeţii în activităţi şi experienţe tradiţionale. Este înconjurat de un peisaj extraordinar unde putem găsi mlaştini şi munţi şi ne sunt puse la dispoziţie trasee ghidate cu informaţii din plin pentru vizitatorii interesaţi.

Este vorba despre o reşedinţă cu 8 camere fiecare având ca tematică animalele de fermă, dispune de o bucătărie modernă şi jocuri de toate tipurile pentru cei mici. Copiii se vor putea bucura de escaladări pe pereţi interiori şi de poneii care trăiesc în interiorul proprietăţii. Oaspeţii vor fi înconjuraţi de un peisaj în totalitate natural de păduri şi crânguri.

Gazdele casei pot organiza activităţi la cerere, sunt disponibile biciclete, se vor putea realiza plimbări cu calul sau cu căruţele sau drumeţii cu ghid. Există foarte multe tipuri de activităţi disponibile cum ar fi vizitele cu ghid la o fabrică de bere trapistă sau vizite la mlaştinile învecinate cu ghid specializat. Se vor putea realiza ateliere de gastronomie tradiţională şi vizite în parcul natural.

http://www.hetoudenesthaghorst.nl/

LA VECCHIA FORNACE – ITALIA

LA VECCHIA FORNACE – ITALIA

  SITUARE: Italia. Situată în inima Toscanei, între oraşele de artă Siena, Florenţa şi Arezzo, înconjurată de colinele Toscanei, în mijlocul naturii cu vedere la valea verde din Ambra. DESTINATARII BUNEI PRACTICI: Această casă rurală este pregătită să primească vizitatori de toate vârstele. ACTIVITĂŢI: Proprietatea se doreşte a fi un spaţiu de relaxare şi odihnă pentru vizitatori, înconjurându-i de un ambient rural şi tradiţional tipic din regiunea Toscanei....

LA VECCHIA FORNACE – ITALIA

 

SITUARE: Italia. Situată în inima Toscanei, între oraşele de artă Siena, Florenţa şi Arezzo, înconjurată de colinele Toscanei, în mijlocul naturii cu vedere la valea verde din Ambra.

DESTINATARII BUNEI PRACTICI: Această casă rurală este pregătită să primească vizitatori de toate vârstele.

ACTIVITĂŢI:

Proprietatea se doreşte a fi un spaţiu de relaxare şi odihnă pentru vizitatori, înconjurându-i de un ambient rural şi tradiţional tipic din regiunea Toscanei. Personalul va pune la dispoziţie informaţii şi va promova participarea oaspeţilor în activităţi tradiţionale şi îi va încuraja să viziteze enclavele tradiţionale ale zonei.

Având o poziţionare liniştită şi panoramică, această casă rurală restaurată oferă 5 apartamente de diverse mărimi decorate în stilul local. Înconjurată de natura tipică din Toscana, proprietatea are un spaţiu verde mare împrejmuit, o piscină, o zona acoperită pentru servirea mesei afară şi un teren de tenis. În plus, are parcare acoperită, loc pentru tenis de masă, un loc pentru grătar şi numeroase spaţii de joacă pentru copii atât de interior cât şi de exterior. În împrejurimi vom putea găsi numeroase poteci pe unde se poate merge pe jos sau cu bicicletele de munte disponibile. La o distanţă de 7 km se poate călări într-un centru de echitaţie sau se poate practica pescuitul pe un lac din apropiere.

Proprietatea este situată aproape de numeroase oraşe de interes cultural iar proprietarii vor pune la dispoziţia vizitatorilor lor orice fel de informaţii îndemnându-i să participe la obiceiurile şi tradiţiile locale.

http://www.vecchiafornace.com/eng/index.HTML

AUX REVES DE LA HONIEN –  BELGIA

AUX REVES DE LA HONIEN – BELGIA

SITUARE: Belgia. Rue Drève-Rouge/Rottdrieschestr,109 4710 Herbesthal. Situată în apropierea municipiului Lontzen, foarte aproape de oraşul Lieja şi de frontiera germană, în regiunea municipiilor din Est de lângă oraşul Herve şi în inima celor trei regiuni de frontieră.  DESTINATARII BUNEI PRACTICI: Casă rurală pregătită pentru un ambient familial, prin urmare fiind proiectată pentru ca toţi membrii familiei să o utilizeze şi să se bucure de ea. ACTIVITĂŢI: Este vorba...

AUX REVES DE LA HONIEN – BELGIA

SITUARE: Belgia. Rue Drève-Rouge/Rottdrieschestr,109 4710 Herbesthal. Situată în apropierea municipiului Lontzen, foarte aproape de oraşul Lieja şi de frontiera germană, în regiunea municipiilor din Est de lângă oraşul Herve şi în inima celor trei regiuni de frontieră.  DESTINATARII BUNEI PRACTICI: Casă rurală pregătită pentru un ambient familial, prin urmare fiind proiectată pentru ca toţi membrii familiei să o utilizeze şi să se bucure de ea.

ACTIVITĂŢI: Este vorba despre o casă-fermă foarte primitoare, totalmente renovată, care se ocupă cu exploatarea laptelui întrucât dispune de 75 de vaci, capre şi ponei.

Casa este o clădire veche transformată, înconjurată de o mare suprafaţă plină cu arbori la 2 km de sat. În ciuda esteticii sale veche şi rurale, casa este echipată cu toate facilităţile moderne şi dispune de numeroase jocuri de interior şi exterior, cum ar fi terenurile de volei şi badminton.

Oaspeţii vor putea trăi orice tip de experienţe legate de muncile la câmp, cum ar fi participarea la procesul de mulgerea vacilor, pot fi martori la naşterea viţeilor, să dea de mâncare oilor şi caprelor şi să participe la perierea poneilor. În plus, copiii se vor putea bucura de o plimbare plăcută cu tractorul. În sala de jocuri este disponibilă o masă de ping pong,  air-hockey, maşini cu pedale, în exterior se pot distra pe terenul de jocuri cu bile, pot juca fotbal în sală, un pat elastic sau pur şi simplu se pot plimba prin grădini. Sunt disponibile o multitudine de rute pentru drumeţii cu documentaţie pusă la dispoziţie de personalul centrului.

Adulţilor, împrejurimile fermei le oferă toate tipurile de servicii şi locuri de interes turistic. Vor putea fi vizitate muzee, cum ar fi muzee gastronomice, o popicărie, mai multe capele, centre comerciale, fiind situată la o distanţă de 16 km de pârtiile de schi din Ternell şi Baraque Michel.

http://www.auxrevesdelahonien.be/

QUINTA DO BENTO NOVO – PORTUGALIA

QUINTA DO BENTO NOVO – PORTUGALIA

 SITUARE: La Quinta do Bento Novo este un centru rural nou pe Ţărmul Atlantic din Nordul Portugaliei. Regiunea Alto Minho are o  cantitate enormă de resurse pentru a oferi un turism activ de calitate: o gastronomie excelentă, peisaje incredibile,  plaje cu steag albastru şi  nisip auriu, circuite turistice, nenumărate drumuri pentru a străbate oraşele istorice şi monumente sau prin grădini romantice, o cultură  populară nemaipomenită şi un ambient animat. DESTINATARII BUNEI...

QUINTA DO BENTO NOVO – PORTUGALIA

 SITUARE: La Quinta do Bento Novo este un centru rural nou pe Ţărmul Atlantic din Nordul Portugaliei. Regiunea Alto Minho are o  cantitate enormă de resurse pentru a oferi un turism activ de calitate: o gastronomie excelentă, peisaje incredibile,  plaje cu steag albastru şi  nisip auriu, circuite turistice, nenumărate drumuri pentru a străbate oraşele istorice şi monumente sau prin grădini romantice, o cultură  populară nemaipomenită şi un ambient animat.

DESTINATARII BUNEI PRACTICI: Acest centru de turism rural este adaptat pentru sejururi pentru orice tip de public.

ACTIVITĂŢI: Casa este complet echipată şi restaurată, dispune de 7 camere duble, saloane spaţioase şi o bucătărie mare rurală tipică. Vizitatorii se vor putea bucura de aproximativ 4.000 metri pătraţi de grădini cu o mare varietate de plante, arbori şi flori. Se vor putea bucura de munţii şi pădurile din împrejurimi şi să aprecieze pârâul care trece prin limitele proprietăţii. Dispune de o fermă unde se cultivă diverşi arbori fructiferi: podgorii, nuci, meri, portocali sau piersici…

Casa dispune de o mică bibliotecă, spaţiu pentru grătar, colecţii de jocuri pentru copii şi adulţi şi documentaţie cu privire la regiune şi zonele de interes.

Activităţile oferite cuprind de la culegerea ciupercilor până la escaladări, se poate practica de asemenea ciclismul de munte, golful, activităţi multi-aventură, paintball, drumeţii pe cal, rute gastronomice şi enologice etc.

http://www.quintabentonovo.pt/

AIRIAL DES GUILISES – FRANŢA

AIRIAL DES GUILISES – FRANŢA

  SITUARE: Această casă rurală este situată în Sudul Franţei, la poalele munţilor Pirinei, în localitatea Poudenx. DESTINATARII BUNEI PRACTICI: Acest  centru de turism rural a fost proiectat pentru a caza vizitatori de toate vârstele, cu activităţi şi instalaţii adaptate pentru toate vârstele. ACTIVITĂŢI: L’airial des Guilises este o fermă veche renovată complet situată pe o suprafaţă de 3500 m² şi o proprietate care se întinde pe 4 hectare. În cadrul...

AIRIAL DES GUILISES – FRANŢA

 

SITUARE: Această casă rurală este situată în Sudul Franţei, la poalele munţilor Pirinei, în localitatea Poudenx.

DESTINATARII BUNEI PRACTICI: Acest  centru de turism rural a fost proiectat pentru a caza vizitatori de toate vârstele, cu activităţi şi instalaţii adaptate pentru toate vârstele.

ACTIVITĂŢI: L’airial des Guilises este o fermă veche renovată complet situată pe o suprafaţă de 3500 m² şi o proprietate care se întinde pe 4 hectare.

În cadrul centrului putem realiza o multitudine de activităţi cum ar fi să ne bucurăm de piscină, teren de badminton, jocuri cu bile, tenis, sunt disponibile diverse jocuri de familie, se organizează trasee în natură şi de asemenea sunt disponibile biciclete.

În plus, în apropiere se pot realiza activităţi în mare, în lacuri, pe munte sau vizite în locuri istorice datorită apropierii lor. De asemenea, pot fi degustate produse regionale din faimoasa gastronomie a regiunii cu produse proaspete în timpul cinelor pentru oaspeţi. Por fi realizate de asemenea, activităţi de îngrijire şi hrănire a animalelor de fermă supravegheate de personal specializat.

http://airial.wix.com/desguilises