Desfășurare curs de calificare OSPĂTAR
Publicat pe ⋅ de către: admin
În data de 15.04. 2015, a început în Regiunea NE, cursul de calificare pentru ocupația de Ospătar – chelner (vânzător) în unități de alimentație publică, destinat beneficiarilor proiectului „Creșterea competitivității zonelor rurale prin valorificarea potențialului turistic”.
Locul de desfășurare a cursului este în Ruginoasa (Iași) și Bârlad (Vaslui) partea teoretică și Pașcani (Iași) pentru desfășurarea pregătirii practice.
Durata cursului este de 720 ore: 240 de pregătire teoretică și 480 de pregătire practică, în perioada aprilie – august 2015.
În tot acest timp, cursanții vor învăța să asigure servirea consumatorilor cu produsele alimentare solicitate, într-un local de alimentație publică, să servească la cererea consumatorilor preparate culinare, băuturi și alte produse comestibile, să se asigure de calitatea tacâmurilor și a paharelor aranjate pe masă, etc.
În urma participării la cursul Ospătar – chelner (vânzător) în unităţi de alimentaţie publică, cursanții vor primi un Certificat de calificare profesională Ospătar – chelner (vânzător) în unităţi de alimentaţie publică eliberat de către Autoritatea Națională de Calificare.